Een heleboel uitdagingen

Woensdagavond was de derde missie van HvZ deze editie. Bij deze missie hadden de commissieleden zich op 6 punten door het speelgebied opgesteld, ieder met een eigen taak voor passerende humans. Als een meerderheid van de humans een meerderheid van de taken behaalde, wonnen ze de missie. Om de humans een uitdaging te geven, wisten ze niet waar de commissieleden stonden opgesteld.

Zelfs de commissie zelf wist dat niet! …wat er toe leidde dat er 3 commissieleden binnen 100 meter van elkaar stonden aan de rand van het speelgebied. De taken van de commissieleden verschilden enorm: Bij de een moesten ze drie vragen goed beantwoorden, bij een ander met nerf-guns schieten op flesjes, en bij weer een ander met hevige windvlagen een dominorijtje opzetten.

Mensen maken een dominorijtje.
Het lijkt makkelijker dan het was, na ongeveer 8 pogingen gaf ze het op.

Opmerkelijk bij deze missie waren Luc, die als maffioso gekleed ging en zich als geheim agent gedroeg (inclusief de krant met ooggaten!), en de mensen die vooraf aan de missie besloten de burcht op te hinkelen. Oh, en de schommel die net niet op de achtergrond van de foto te zien is kraakte toen Simon er op ging zitten.

Uiteindelijk bleek dat de humans niet goed opgewassen waren tegen de strategieën van de zombies, waardoor er aan het einde van de dag nog maar 6 humans over waren, en de humans vooral in paniek probeerden te overleven in plaats van de posten langs te gaan. Het hielp hierbij ook niet dat er wat vluchtende humans een doodlopende steeg in renden. De missie is dan ook gefaald.

Hopelijk gaat het de humans donderdagavond beter af, alwaar ze een trektocht zullen houden met een flink uitgedunde karavaan.