Slotupdate!

Jaja, HvZ is weer afgelopen! Met een ruime vertraging – we zijn na de vrijdagmissie allemaal omgevallen – is hier dan nog een laatste update om de herfsteditie 2017 voor iedereen af te sluiten.

Donderdagavond moesten de humans, die toen nog met zes waren, een route doorlopen door de binnenstad, waarbij hun eerste post het plein voor de Pieterskerk was, wat ook het verzamelpunt van de (veel grotere) groep zombies was. Met een kleine voorsprong verstopten de humans zich in de buurt van de Pieterskerk, waar ze ook zijn gebleven totdat de zombies zich voldoende hadden verspreid om door de mazen in het net heen te glippen. Vanaf dat moment zaten de zombies ze echter weer op de hielen en werd het groepje overlevers steeds verder uitgedund terwijl ze de rest van de route aflegden. Helaas hebben ze het geen van allen gehaald. Extra hulde aan Alexander, die pas in het zicht van de laatste post werd gegrepen!

De zes overlevende humans aan het begin van de donderdagmissie.

Omdat alle humans dood waren, hebben de zombies donderdag dus gewonnen! Maar! Dit betekende nog niet dat HvZ was afgelopen, we hadden immers nog een vijfde missie gepland op vrijdag. Deze is dan ook gewoon uitgespeeld met een nieuwe groep humans – de tien deelnemers die zombies waren aan het begin van de dinsdagmissie! Deze hebben zelfs nog een speciale trainingssessie gehouden om zich voor te bereiden op de missie! Ze waren in ieder geval erg enthousiast, zoals te zien op de onderstaande foto! Helaas voor hen waren de zombies ook goed voorbereid… 😉

De groep herrezen humans aan het begin van de vrijdagmissie.

De humans moesten voor de vijfde missie drie eindbazen verslaan; twee commissieleden en een flink opgevoerde zombiedeelnemer. Elke baas had zijn eigen gebied, eigen speciale krachten voor de humans om rekening mee te houden en ook een speciale manier om hem te verslaan. De eerste baas, Fenrir, had een krat op zijn rug waar zeven ballenbakballen in gemikt moesten worden. Terwijl een deel van de humans de toegangen tot zijn gebied bewaakten, lukte het de rest om na wat aanvankelijke moeilijkheden (en wat slachtoffers) de baas te verslaan. Niet lang daarna volgde Jörmungandr, die ketens van zombies aan zijn armen had die van buiten naar binnen moesten worden gestund tot hij alleen over was. Na deze tweede baas was de groep humans dusdanig uitgedund dat het toch wel erg nijpend begon te worden. In een dappere poging zijn ze nog naar de derde baas gerend. Surtr was gewapend met een ton extra levens en een legertje post-its om nabije zombies sterker te maken. Vlak voor zijn gebied sneuvelde de laatste human echter.

Daarmee kwam een officieel einde aan deze editie van Humans versus Zombies! Wij hebben als commissie in ieder geval een fantastische week gehad, waarin we elke keer weer werden verrast door de creativiteit van de deelnemers. De deelnemers die we hebben gesproken, gaven ook aan het erg naar hun zin te hebben gehad. Wat ons betreft is het dus weer enorm geslaagd! We hebben de week afgesloten met een ijsje, gelukkig was de ijssalon nog open en vonden ze het leuk om zo laat nog zo’n grote groep te ontvangen!

Van de week staan ook enkele tientallen foto’s online, deze zijn te bekijken op Flickr.

Met de hele groep na afloop een ijsje bij Roberto’s!