Blog

Slotupdate!

Jaja, HvZ is weer afgelopen! Met een ruime vertraging – we zijn na de vrijdagmissie allemaal omgevallen – is hier dan nog een laatste update om de herfsteditie 2017 voor iedereen af te sluiten.

Donderdagavond moesten de humans, die toen nog met zes waren, een route doorlopen door de binnenstad, waarbij hun eerste post het plein voor de Pieterskerk was, wat ook het verzamelpunt van de (veel grotere) groep zombies was. Met een kleine voorsprong verstopten de humans zich in de buurt van de Pieterskerk, waar ze ook zijn gebleven totdat de zombies zich voldoende hadden verspreid om door de mazen in het net heen te glippen. Vanaf dat moment zaten de zombies ze echter weer op de hielen en werd het groepje overlevers steeds verder uitgedund terwijl ze de rest van de route aflegden. Helaas hebben ze het geen van allen gehaald. Extra hulde aan Alexander, die pas in het zicht van de laatste post werd gegrepen!

De zes overlevende humans aan het begin van de donderdagmissie.

Omdat alle humans dood waren, hebben de zombies donderdag dus gewonnen! Maar! Dit betekende nog niet dat HvZ was afgelopen, we hadden immers nog een vijfde missie gepland op vrijdag. Deze is dan ook gewoon uitgespeeld met een nieuwe groep humans – de tien deelnemers die zombies waren aan het begin van de dinsdagmissie! Deze hebben zelfs nog een speciale trainingssessie gehouden om zich voor te bereiden op de missie! Ze waren in ieder geval erg enthousiast, zoals te zien op de onderstaande foto! Helaas voor hen waren de zombies ook goed voorbereid… 😉

De groep herrezen humans aan het begin van de vrijdagmissie.

De humans moesten voor de vijfde missie drie eindbazen verslaan; twee commissieleden en een flink opgevoerde zombiedeelnemer. Elke baas had zijn eigen gebied, eigen speciale krachten voor de humans om rekening mee te houden en ook een speciale manier om hem te verslaan. De eerste baas, Fenrir, had een krat op zijn rug waar zeven ballenbakballen in gemikt moesten worden. Terwijl een deel van de humans de toegangen tot zijn gebied bewaakten, lukte het de rest om na wat aanvankelijke moeilijkheden (en wat slachtoffers) de baas te verslaan. Niet lang daarna volgde Jörmungandr, die ketens van zombies aan zijn armen had die van buiten naar binnen moesten worden gestund tot hij alleen over was. Na deze tweede baas was de groep humans dusdanig uitgedund dat het toch wel erg nijpend begon te worden. In een dappere poging zijn ze nog naar de derde baas gerend. Surtr was gewapend met een ton extra levens en een legertje post-its om nabije zombies sterker te maken. Vlak voor zijn gebied sneuvelde de laatste human echter.

Daarmee kwam een officieel einde aan deze editie van Humans versus Zombies! Wij hebben als commissie in ieder geval een fantastische week gehad, waarin we elke keer weer werden verrast door de creativiteit van de deelnemers. De deelnemers die we hebben gesproken, gaven ook aan het erg naar hun zin te hebben gehad. Wat ons betreft is het dus weer enorm geslaagd! We hebben de week afgesloten met een ijsje, gelukkig was de ijssalon nog open en vonden ze het leuk om zo laat nog zo’n grote groep te ontvangen!

Van de week staan ook enkele tientallen foto’s online, deze zijn te bekijken op Flickr.

Met de hele groep na afloop een ijsje bij Roberto’s!

Een heleboel uitdagingen

Woensdagavond was de derde missie van HvZ deze editie. Bij deze missie hadden de commissieleden zich op 6 punten door het speelgebied opgesteld, ieder met een eigen taak voor passerende humans. Als een meerderheid van de humans een meerderheid van de taken behaalde, wonnen ze de missie. Om de humans een uitdaging te geven, wisten ze niet waar de commissieleden stonden opgesteld.

Zelfs de commissie zelf wist dat niet! …wat er toe leidde dat er 3 commissieleden binnen 100 meter van elkaar stonden aan de rand van het speelgebied. De taken van de commissieleden verschilden enorm: Bij de een moesten ze drie vragen goed beantwoorden, bij een ander met nerf-guns schieten op flesjes, en bij weer een ander met hevige windvlagen een dominorijtje opzetten.

Mensen maken een dominorijtje.
Het lijkt makkelijker dan het was, na ongeveer 8 pogingen gaf ze het op.

Opmerkelijk bij deze missie waren Luc, die als maffioso gekleed ging en zich als geheim agent gedroeg (inclusief de krant met ooggaten!), en de mensen die vooraf aan de missie besloten de burcht op te hinkelen. Oh, en de schommel die net niet op de achtergrond van de foto te zien is kraakte toen Simon er op ging zitten.

Uiteindelijk bleek dat de humans niet goed opgewassen waren tegen de strategieën van de zombies, waardoor er aan het einde van de dag nog maar 6 humans over waren, en de humans vooral in paniek probeerden te overleven in plaats van de posten langs te gaan. Het hielp hierbij ook niet dat er wat vluchtende humans een doodlopende steeg in renden. De missie is dan ook gefaald.

Hopelijk gaat het de humans donderdagavond beter af, alwaar ze een trektocht zullen houden met een flink uitgedunde karavaan.

Bommetje!

De missie van gisteravond was wat korter dan die van maandag, maar ging een stuk beter voor onze humans. Er zijn nu gelukkig een stuk minder zombies bijgekomen. Echter, er zijn natuurlijk wel de nodige slachtoffers gevallen en de zombie horde wordt gestaag groter en groter… De missie van gisteren was in dat fantastische labyrinth van Leiden, dat af en toe ook wel “De Merenwijk” genoemd wordt. Ze moesten in twee teams ieder een  ̶̶̶w̶̶̶i̶̶̶n̶̶̶k̶̶̶e̶̶̶l̶̶̶w̶̶̶a̶̶̶g̶̶̶e̶̶̶n̶̶̶t̶̶̶j̶̶̶e̶̶̶ ̶̶̶m̶̶̶e̶̶̶t̶̶̶ ̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶a̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶n̶̶̶ ̶̶̶e̶̶̶e̶̶̶n̶̶̶ ̶̶̶c̶̶̶o̶̶̶m̶̶̶m̶̶̶i̶̶̶s̶̶̶s̶̶̶i̶̶̶e̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶d̶̶  bom naar een bepaald eindpunt brengen. Gelukkig hadden de humans een kaart met daarop een route aangegeven zodat ze niet helemaal verdwaalt raakten. Een gevaar dat niemand zag aankomen voor vandaag was dat er een tweede OZ aanwezig was: Leuki! Natuurlijk was dit Carel, maar toch zag zijn ene slachtoffer dit vreselijke verraad niet aankomen. We kunnen alleen maar hopen dat deze een plezierig verblijf heeft in de onderwereld. Onderweg werd commissielid Wessel weliswaar een keer in z’n gezicht gemept door een zombie en stond ander commissielid doodsangsten uit in haar bom terwijl ze door het donkere park reden met al die sloten daar, maar desalniettemin zijn ze alle twee heelhuids aangekomen en hebben de humans de missie tot een succesvol einde gebracht.

 

Next time on HvZ: eindelijk naar de binnenstad! Kunnen de humans, geïnspireerd door het o zo welkome licht van de straatlantaarns, de missie opnieuw tot een goed einde brengen?

Chaos bij de eerste missie – 25 zombies!

Vanwege de nasleep van de eerste missie is dit bericht iets verlaat. Gisteravond was een ware slachting! Het was gelukkig vrijwel droog tijdens de missie, hoewel de grond wel drassig was. In het donker en de algemene chaos op het grasveld en het bos van de Leidse Hout hadden de zombies, nadat de OZ Patrick zich openbaarde, vrij spel en werden de humans in alle verwarring bij bosjes geveld. Velen hadden niet eens door dat er zombies waren tot het moment dat ze werden gepakt. Eindresultaat: 25 zombies, met ongeveer evenveel humans over.

Na overleg is dit aantal teruggebracht tot 10, wat de missie van vanavond in de Merenwijk, een prachtig woongebied ten noorden van de binnenstad dat ook wel wordt omschreven als een doolhof, met een centraal park en overal kronkelige steegjes, bochten en pleintjes, al spannend genoeg maakt. Veel plezier en succes vanavond, morgen volgt meer!

Vanwege de duisternis hebben we helaas weinig foto’s van gisteravond, maar hier is er eentje!

We zijn er!

Jaja, het is zover! Vanavond begint de herfsteditie van Humans vs Zombies 2017! Na maanden aan voorbereiding breekt een figuurlijke hel los in het thema ‘Ragnarok’ met een eerste missie in de Leidse Hout! Er begint activiteit te komen op het forum, en zowel de deelnemers als de commissie lijken er al zin in te hebben!

Na de missie volgt meer nieuws!